STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online, Electronice & Gadget, PC Games

Presedintele Nintendo a murit la 55 de ani

satoru iwataSatoru Iwata, presedintele Nintendo, unul dintre cele mai puternice grupuri din industria jocurilor video, a murit la varsta de 55 de ani, in urma unor afectiuni biliare, potrivit unui comunicat al companiei japoneze.

„Nintendo anunta cu regret ca presedintele Satoru Iwata a murit pe data de 11 iulie 2015 din cauza unei afectiuni biliare”, se arata in comunicat.

Revista Plugged In scrie ca sanatatea lui Iwata era in declin inca din 2014, cand a lipsit de la conferinta E3 (Electronic Entertainment Expo) din Los Angeles, in urma sfaturilor medicului sau. Conform sursei citate, Satoru a suferit o interventie chirurgicala reusita imediat dupa acea perioada.

Iwata a inceput ca dezvoltator cu filiala HAL Laboratories, unde a lucrat la cele mai populare jocuri Nintendo,”Balloon Fight” si „Earthbound”.

Satoru a devenit presedintele HAL in 1993. Sapte ani mai tarziu a fost numit sef de planificare corporativa la Nintendo, dar a detinut aceast functie doar pentru urmatorii 2 ani.

In 2002, Iwata a devenit presedintele Nintendo, care pana atunci fusese condusa de Hiroshi Yamauchi, Satoru fiind al patrulea presedinte din istoria companiei.

Extrem de admirat de gameri si de colegii sai, Iwata a dus compania Nintendo pe cele mai inalte culmi ale succesului. In aceasta perioada, Nintendo a lansat linia DS de console portabile, cel mai bine vandut sistem de jocuri video din toate timpurile, precum si consola Wii.

Atitudinea prietenoasa a lui Iwata l-a facut pe acesta sa fie admirat de multi jucatori. In 2011, el a lansat o serie de evenimente online in care vorbea direct cu fanii si anunta noile jocuri si imbunatatiri. Seriile „Iwata Asks” au fost imbratisate cu succes de catre gameri, dar si de dezvoltatorii Nintendo.

Admiratorii fostului presedinte al Nintendo au folosit platforma de socializare Twitter pentru a-si exprima regretul si pentru a incuraja compania si familia.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.