STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Agricultura & Agro-Food, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Premium Porc din Danemarca va ajunge la afaceri de 57 mil. euro în 2017 pe întreg grupul

Grupul cu acţionariat danez Pre­mi­um Porc, al doilea cel mai mare cres­cător de porcine din România, după Smith­field, mizează anul acesta pe vân­zări de peste 57 mil. euro, datorită creş­terii productivităţii din cadrul fermelor, po­trivit reprezentanţilor companiei, conform ZF. Gru­pul Premium Porc este format din 11 companii cu activităţi în producţia de porcine, cereale, furaje, transportul măr­furilor şi gestiune de proiect pentru pro­iectele de investiţii, potrivit sursei citate.

„Pentru 2017 estimăm o creştere de aproximativ 4-5% a cifrei de afaceri la nivel de grup de companii. Această creştere a cifrei de afaceri se bazează pe creşterea productivităţii în cadrul unităţilor de producţie, spre exemplu, din ferme. Creşterea eficienţiei repre­zin­tă o zonă foarte importantă asupra căreia ne concentrăm. În acest sens, de câţiva ani desfăşurăm o serie de proiecte interne de îmbunătăţire continuă, ale căror rezultate se pot observa de la an la an“, a declarat pentru ZF Lars Drescher, CEO-ul grupului Premium Porc.

Danezii de la Premium Porc au produs anul trecut circa 400.000 de porci în fermele de creşetere a porcinelor din judeţele Vrancea, Constanţa, Olt, Sibiu şi Brăila. Animalele sunt crescute în sistem integrat, Premium Porc cultivând cereale pe o suprafaţă circa 2.000 de hectare în judeţul Vrancea, materie prima care este ulterior procesată în cele două fabrici de nutreţuri combinate ale companiei din Constanţa şi Vrancea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.