STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Credit Ipotecar & Imobiliar & ANL, Constructii & Imobiliare

Premier Imobiliare: Românii au preferat imobilele mari, prin Programul „Prima Casă” în anul 2015

PremierImobiliarePremier Imobiliare, una dintre cele mai mari companii imobiliare din zona de sud a capitalei a realizat o analiză a preferințelor românilor care au achiziționat unități locative în București și în județul Ilfov în anul 2015.

Analiza cu privire la preferințele imobiliare a fost realizată de compania Premier Imobiliare în perioada ianuarie – decembrie 2015, pe un eșantion de 1270 de persoane care au achiziționat imobile în București și în județul Ilfov.

Din cele 1500 de unități locative vândute de Premier Imobiliare în București și în județul Ilfov în anul 2015, cele mai căutate au fost imobilele mari, în zone semicentrale, cât și garsonierele situate foarte aproape de o stație de Metrou.

 

Preferințele de achiziție: Românii au preferat să cumpere imobile mari

Premier Imobiliare a constatat diversitatea mare a cererii, s-au tranzacționat de la garsoniere până la vile înșiruite sau duplex.

Spre deosebire de alti ani, „vedetele” nu au mai fost apartamentele cu 2 camere, privirile cumpărătorilor îndreptându-se spre imobile mari (3 camere, 4 camere, vile înșiruite). Explicația este foarte simplă: O familie ce face credit pe o perioadă mare de timp privește și în perspectiva nevoilor viitoare, își dorește un imobil mai generos ca suprafață sau număr de camere. Garsonierele au fost foarte solicitate de cei care au vrut să investească, acestea asigurând un randament crescut și atrăgător (9%-10% pe an).

Astfel, dintre persoanele participante la analiza Premier Imobiliare, 48% au achiziționat imobile mari, 37% apartamente cu 2 camere, 15% au optat pentru garsoniere.

 

 

Preferințele privind modalitatea de plată pentru unitățile locative vândute în anul 2015: Programul „Prima Casă”

Programul „Prima Casă” a reprezentat modalitatea de plata preferata. In timpul în care programul a fost blocat (au existat 2 astfel de momente în 2015), mulți cumpărători s-au orientat spre creditele ipotecare. Avansul de 15%, comparativ cu cel de 5% de la Prima Casă, nu a constituit o piedică. Cel mai „renegat” tip de credit a fost cel în EURO, din cauza avansului de 25% și a monedei.

Astfel, dintre persoanele participante la analiza Premier Imobiliare, 57% au accesat Programul „Prima Casă”, 34% au luat un credit ipotecar și 9% au preferat plata în numerar.

”Anul 2015 a fost o perioadă de relansare totală, un an în care dorințele și nevoile cumpărătorilor au explodat, bazat și pe o creștere economică evidentă. Anul 2015 a fost o fundație pentru un 2016 foarte promițător. S-a vandut aproape orice, chiar și off-plan”, declară Andrei Gheorghișor, Consultant imobiliar, Premier Imobiliare.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.