STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, EUROPA

Praktiker Germania în insolvență. Compania operează 27 de magazine în România

După ce vânzarea unei subsidiare din Luxemburg a eşuat, iar titlurile grupului german s-au prăbușit joi la bursa din Frankfurt cu 72%, la 10 cenți, Praktiker a anunţat că va intra în insolvenţă, din cauza gradului ridicat de îndatorare şi lipsei lichidităţilor.

Sursă: www.dw.de
Sursă: www.dw.de

Grupul va solicita protecţie faţă de creditori pentru Praktiker AG şi unele divizii din Germania, după ce negocierile cu creditorii privind restructurarea liniilor de finanţare au eşuat miercuri seară, deoarece o parte dintre creditori nu au aprobat refinanţarea, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Praktiker, Harald Guenter, citat de Bloomberg.

Vânzarea subsidiarei luxenburgheze Bâtiself SA a eşuat după ce board-ul companiei interesate să cumpere divizia nu a avizat tranzacţia, se arată în comunicat.

Praktiker are 315 magazine în Germania şi 99 pe plan internaţional, din care 27 în România, potrivit datelor de la sfârşitul primului trimestru.

Compania a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 190 milioane euro, faţă de un rezultat negativ de 555,6 milioane euro în 2011. Veniturile Praktiker au scăzut anul trecut cu 5,6%, la 3 miliarde euro, în timp ce vânzările Praktiker în România au scăzut cu 6,6%, la 142,3 milioane de euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.