STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica

Poşta Română vrea să înfiinţeze o sucursală în Polonia

Acţionarii Companiei Naţionale Poşta Românã (CNPR) vor discuta înfiinţarea unei sucursale în capitala Poloniei, a unei fundaţii şi transformarea în departament a sucursalei Fabrica de Timbre, scrie Mediafax.

rp_posta.romana1-300x169.jpg„Aprobarea desfiinţării sucursalei Fabrica de Timbre prin transformarea Sucursalei Fabricii de Timbre în departament (…). Aprobarea înfiinţării Fundaţiei Poşta Română, a documentelor de înfiinţare (act constitutiv şi statut), precum şi împuternicirea CN Poşta Română de a îndeplini formalităţile de înregistrare a fundaţiei. Aprobarea înfiinţării în Polonia a Sucursalei Companiei Naţionale Poşta Română, care va funcţiona cu denumirea «Compania Naţională Poşta Română Sucursala din Polonia», cu sediul în Varşovia (aleea Wojska Polskiego 9, 01-524 Varşovia)”, se arară în convocatorul şedinţei extraordinare a acţionarilor operatorului poştal.

Poşta Română este controlată de Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) – 75% şi Fondul Proprietatea – 25%.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii CNPR au declarat că transformarea sucursalei Fabrica de Timbre în departament şi înfiinţarea sucursalei din Polonia sunt în stadiul de analiză şi au la bază obiective economice.

La începutul lunii februarie, MSI a acceptat oferta neangajantă depusă de operatorul belgian de servicii poştale bpost pentru achiziţionarea pachetului de 51% din acţiunile deţinute la CNPR.

Admiterea bpost în etapa de due diligence presupune, în principal, acces la camera de date, întâlniri operaţionale cu managementul companiei şi negocierea contractului de privatizare. La finalul acestei etape, bpost va putea depune o ofertă finală fermă pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni la Poşta Română.

Oferta bpost a fost depusă în septembrie 2014.

Cu aproximativ 27.000 de salariaţi, Poşta este cel mai mare operator local de profil şi are o reţea teritorială de peste 5.600 de unităţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.