STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Servicii & Comert & Logistica, Sanatate & Farma

Poşta Română şi CNAS au semnat acordul-cadru pentru distribuirea cardurilor de sănătate

Compania Naţională Poşta Română şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au semnat vineri, la Palatul Victoria, acordul-cadru pentru distribuirea cardurilor de sănătate la nivel naţional, valoarea contractului fiind de 37,5 milioane lei (8,5 milioane euro), cu o durată de patru ani, dar peste 90% urmează să fie distribuite până la sfârşitul lunii octombrie, potrivit Mediafax.

posta.romanaProcesul de distribuire va începe la 18 septembrie, iar volumul total ce urmează a fi livrat, la nivel naţional, pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri. Contractul are însă un vârf de sarcină de 6 săptămâni, începând cu 18 septembrie, dată de la care vor fi livrate circa 12,4 milioane de carduri de sănătate, potrivit directorului general al Companiei Naţionale Poşta Română, Alexandru Petrescu. Astfel, până la sfârşitul lunii octombrie vor fi livrate 91% din cardurile de sănătate.

Poşta Română va livra cardul de sănătate destinatarului în maximum 20 de zile calendaristice, începând cu ziua lucrătoare următoare celei în care trimiterile au intrat în reţeaua poştală. Petrescu a arătat că noul contract va fi un reper important în politica de reconstrucţie şi relansare comercială a companiei Poşta Română.

„Poşta Română se dovedeşte a fi cel mai important jucător pe piaţa liberalizată a serviciilor poştale, un partener de încredere pentru astfel de proiecte strategice. Prin contractul încheiat astăzi cu CNAS, operatorul naţional de servicii poştale marchează trecerea de la o politică de management de subzistenţă, la o politică bazată pe criterii comerciale competitive, prin care să recupereze cota de piaţă pierdută în ultimii 20 de ani”, a declarat Petrescu.

Acordul-cadru dintre Poşta Română şi CNAS a fost semnat, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, de către directorul general al Poştei Române, Alexandru Petrescu, şi preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Ponta a arătat că s-a pierdut peste un an de zile în implementarea proiectului din cauza unor fapte grave de corupţie ale fostei conduceri a CNAS, însă cardul va sigura contribuabilii că banii care îi plătesc ajung să fie folosiţi pentru servicii de sănătate şi nu pentru decontarea unor servicii fictive, care îi îmbogăţesc pe unii.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Băniciou, a precizat, la rândul său, că din cele peste 13 milioane de carduri câte vor fi imprimate în total, în ultimele 6 luni au fost tipărite peste 9,5 milioane de carduri, pentru care au fost plătite 123 milioane lei. Băniciou a adăugat că alte un milion de carduri sunt în curs de imprimare.

Cu afaceri de 1,15 miliarde de lei în 2013, Poşta este cel mai mare operator local de profil. Compania are o reţea teritorială de peste 5.600 de unităţi şi mai mult de 27.000 de angajaţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.