STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, EDITORIALE, COMENTARII, ANALIZE, MACROECONOMIE, Agricultura & Agro-Food, Politica Agricola & Dezvoltare Rurala, Sanatate & Farma

Porcii giganți crescuți în China au aceeași greutate ca urșii polari – o metodă inedită pentru a compensa scăderea efectivelor, datorată Pestei Porcine Africane –

Sursa: https://www.bloomberg.com/

Într-o fermă din adâncul regiunii sudice a Chinei trăiește un porc foarte mare, la fel de masiv ca un urs polar, conform unui articol Bloomberg. Animalul de 500 de kilograme face parte dintr-un efectiv care a fost crescut pentru a deveni un porc gigant. La sacrificare, unii dintre porci se pot vinde cu mai mult de 10.000 de yuani (1.399 USD), de peste trei ori mai mult decât venitul mediu lunar disponibil în Nanning, capitala provinciei Guangxi, unde locuiește Pang Cong, proprietarul fermei.

În timp ce porcii lui Pang ar putea fi un exemplu extrem al felului în care fermierii fac orice pentru a rezolva problema crescândă a penuriei de carne de porc din China, ideea că mai mare este mai bine s-a răspândit în toată țara, acasă la cei mai vorace consumatori de carne din lume.

Prețurile ridicate ale cărnii de porc în provincia de nord-est Jilin îi determină pe fermieri să crească porcii pentru a ajunge la o greutate medie de 175-200 de kilograme, mai mare decât greutatea normală de 125 de kilograme.

Tendința nu se limitează la ferme mici. Principalii producători de proteine din China *, inclusiv Wens Foodstuffs Group Co, cel mai important crescător de porci din țară, Cofco Meat Holdings Ltd. și Beijing Dabeinong Technology Group Co. spun că încearcă să crească greutatea medie a porcilor. Fermele mari se concentrează asupra creșterii greutății cu cel puțin 14%.

* Notă Economic Zoom: Cel mai mare producător de porcine și carne de porc din România – Smithfield România, care deține combinatul integrat ComTim din județul Timiș – a fost preluat în 2013 – într-o tranzacție la nivel mondial – de către chinezii de la WH Goup (cu sediul în Luohe, Henan, R.P.Chineză).

Greutatea medie a porcilor la sacrificare la unele ferme mari a crescut până la 140 de kilograme, comparativ cu aproximativ 110 kilograme în mod normal, sporind profiturile cu mai mult de 30%.

Porcinele mari sunt crescute într-o perioadă disperată pentru China.

Odată cu PESTA PORCINĂ AFRICANĂ care a decimat efectivele de porci ale țării – la jumătate, după unele estimări, prețurile cărnii de porc au crescut până la niveluri record, ceea ce a determinat guvernul să solicite fermierilor să stimuleze producția pentru a tempera inflația.

Prețurile cu ridicata ale cărnii de porc din China au crescut cu peste 70% în acest an, în timp ce stocurile de porci au scăzut cu 39% în august 2019, de un an înainte.

Fă-o în stil mare

Vicepremierul chinez Hu Chunhua a avertizat că situația ofertei va fi „extrem de severă” până în prima jumătate a anului 2020. China se va confrunta cu un deficit de carne de porc de 10 milioane de tone în acest an, mai mult decât ceea ce este disponibil în comerțul global, ceea ce înseamnă că trebuie să crească producția pe plan intern.

În timpul unei vizite recente în provinciile cele mai mari unde se cresc animale din Shandong, Hebei și Henan, Hu a cerut guvernelor locale să reia producția de porcine cât mai curând posibil, având ca obiectiv să revină la nivelurile normale anul viitor.

Cu toate acestea, mulți fermieri sunt în cumpănă dacă să refacă stocul de porcine după ce au fost afectați de epidemia trecută. De asemenea, prețurile purceilor și scroafelor de reproducere au crescut, ceea ce face reconstruirea efectivelor mult mai scumpă pentru fermele din curte.

Creșterea dimensiunii porcilor pe care îi dețin deja fermierii poate fi următorul pas.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.