STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Politica Sociala & Legislatia Muncii & Migratie

Discuții despre regimul proprietății în noua Constituție

Sursă: www.gandul.info
Sursă: www.gandul.info

Legat de tema proprietății, premierul Victor Ponta a arătat că multe situaţii  concrete de care ne lovim ajung într-un punct mort, pledând pentru deblocarea acestora, mai exact prin reglementarea proprietăţii în noua Constituţie.

„Eu vin şi vă spun că sunt lucruri concrete cu care ne întâlnim: Poliţia Română ţine garaje întregi de maşini confiscate şi furate, că nu avem voie să le valorificăm, că e dreptul de proprietate. Toată lumea din Europa care respectă dreptul de proprietate mult mai mult decât România le vinde domn’e, şi cu asta basta. Noi trăim în nişte situaţii absurde, adică vreţi să nu vindem maşinile confiscate că nu ştiu cine v-a zis dumneavoastră că nu se poate revizui articolul 44. Eu vreau să vă arăt că se poate dacă vrei. Întrebarea este dacă există voinţă (…). Până la urmă te duci la articolul care spune că e nerevizuibil şi-l revizuieşti. Important este dacă vrei, important este dacă există decizia politică şi asumată. Te duci la articolul care spune că 44 e nerevizuibil şi îl revizuieşti pe ăla şi atunci e revizuibil şi 44”, a declarat Ponta.

El a arătat că România a fost ţara celor care explicau cum nu se poate şi că el vrea ca Guvernul său şi actuala majoritate să arate că în România se poate şi că toate lucrurile care au fost blocate până acum din lipsă de curaj sau din lipsă de inteligenţă pot fi deblocate.

„Azi, dacă vrem să confiscăm o căruţă a celui care a mers să fure stâlpii de înaltă tensiune, nu avem voie, că aşa a spus Curtea. Dacă azi vrem să-i luăm maşina unuia căruia i-am luat permisul de cinci ori şi a făcut şi accidente, nu putem. Dacă azi vrem să facem conexiunea cu Republica Moldova, să îngropăm conducta în pământ, într-o lună, nu în doi ani, nu putem. Problema e că noi de ani de zile ne blocăm – autostrada spre mare a stat doi ani după exproprieri”, a spus Ponta.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.