Politica cu impact economic, INTERNATIONAL, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb

Trump pune presiune pe Organizația Mondială a Comerțului în privința statului de țară în curs de dezvoltare pentru China, Singapore, Coreea de Sud, Mexic, Qatar și Turcia

Administrația Trump a cerut Organizației Mondiale a Comerțului să scoată China, Singapore, Coreea de Sud, Mexic, Qatar și Turcia din lista țărilor în curs de dezvoltare.  Statutul de țară în curs de dezvoltare le permite țărilor să ceară tratament special și diferit în timpul negocierilor comerciale.

Sursa: Quartz

La sfârșitul lunii iulie, Președintele Trump a escaladat lupta cu Organizația Mondială a Comerțului, oferindu-i 90 de zile pentru a schimba statutul de țară în curs de dezvoltare în cazul Chinei, conform The New York Times.

Administrația Trump susține că zeci de țări abuzează de aceste reguli și a pus accentul pe China, a doua cea mai mare economie din lume și cel mai mare exportator mondial timp de aproximativ un deceniu, afirmând că nu ar trebui clasificată ca națiune în curs de dezvoltare.

Oficialii administrației au arătat că China solicită un tratament mai ușor la nivelul organismului comercial global, în timp ce pompează produse fabricate la prețuri mici, care au lăsat fără locuri de muncă mulți americani. China deja „riscă” să domine industriile de înaltă tehnologie ale viitorului, cum ar fi vehiculele autonome și robotica.

Administrația a spus că, dacă reprezentantul Statelor Unite la negocieri concluzionează că nu s-au făcut progrese substanțiale în ceea ce privește revizuirea regulilor organizației în 90 de zile, nu va mai trata țările pe care nu le consideră a fi națiuni în curs de dezvoltare ca atare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.