Politica cu impact economic, Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL

Președintele Trump a suspendat Clean Power Plan, al Administrației Obama

Flancat de mineri, Trump a suspendat politicile lui Obama in lupta impotriva modificarilor climatice (Video)Presedintele Donald Trump a semnat un decret prin care dispune sa se reexamineze o masura a lui Barack Obama, in lupta impotriva modificarilor climatice – „Clean Power Plan” -, ce impune centralelor termice sa-si reduca emisiile de dioxid de carbon (CO2).

Seful statului american a declarat:”Odata cu actiunea Executivului de astazi (marti – n. red.), eu iau masuri istorice in vederea ridicarii restrictiilor impuse energiei americane, a rasturnarii amestecului Guvernului si anularii reglementarilor care elimina locuri de munca”, conform Ziare.com. Decretul suspenda sase masuri adoptate de Obama si consolideaza, totodata, combustibilii fosili.

Trump a spus, in mijlocul minerilor care au asistat la semnarea decretului la sediul EPA, ca documentul va elimina suprareglementarile federale, va restaura libertatea economica si le va permite muncitorilor sa concureze in conditii de egaltate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.