Politica cu impact economic, Cercetare & Edu & Marketing & Media

Preşedintele Iohannis, la centrul de cercetare medicală OncoGen: „Am descoperit şi Timişoara ştiinţifică, pe lângă cea universitară şi culturală”

Preşedintele Klaus Iohannis a spus la finalul vizitei de la Timișoara, la sediul OncoGen, că a descoperit pe lângă „Timişoara universitară” şi „Timişoara culturală” şi un al trelea apelativ: „Timişoara ştiinţifică”. „Timişoara este şi un oraş al inovării şi a competivităţii, care se scrie cu C-mare”. „Mi s-a spus pe drum că voi găsi ceva special, dar ce am văzut aici depăşesc aşteptările mele. Domeniul universitar nu este imaginabil fără cercetare. Am întâlnit oameni foarte dedicaţi, a fost o surpriză plăcută să descopăr oameni tineri care inovează sisteme performante. Dacă vrem să fim competitivi în Uniunea Europeană şi dacă vrem să nu rămânem la nivelul de consumatori, avem nevoie de competivitate. Putem fi importanţi în zona de inovare”, a mai spus Klaus Iohannis.

La centrul OncoGen se derulează două tipuri de cercetări medicale: imunoterapie în cancer şi boli alergice. A doua temă medicală este medicina regenerativă şi celule stem. OncoGen este primul centru de cercetare din România în domeniul terapiilor genice, cu dotări de ultimă generaţie, dedicate cercetării în domenii conexe şi pentru cercetare de vârf. Obiectivul OncoGen este de a completa şi chiar înlocui radioterapia, chimioterapia, prin intervenţia chirurgicală cu ajutorul biotehnologiei. Scopul este de a reduce incidenţa bolilor de cancer din regiune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.