Politica cu impact economic, Cercetare & Edu & Marketing & Media, INTERNATIONAL

Președintele Hollande, la Măgurele: Trebuie sa fim mandri. Romania si Franta sunt lideri mondiali in aceasta tehnologie.

Preşedintele Franţei, François Hollande, a fost primit, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni unde l-a decorat pe omologul său francez  cu Ordinul Naţional ”Steaua României” în rang de Colan, cea mai înaltă distincţie a statului român.

iohannis-vizita-hollande-2-1024x745Preşedintele Klaus Iohannis a spus, marţi, la discuţiile cu delegaţia franceză condusă de preşedintele Francois Hollande, că vizita de stat a acestuia este un bun prilej pentru a aprofunda parteneriatul strategic România-Franţa şi de a discuta despre viitorul UE. „Este un prilej foarte bun pentru a aprofunda parteneriatul strategic”, a spus Klaus Iohannis, adăugând că în cadrul discuţiilor cu Hollande pot fi identificate şi noi domenii de colaborare. De asemenea, continuarea proiectului eruopean, în sensul de a găsi soluţii bune pentru viitorul UE, este un alt subiect pe agenda discuţiilor, a mai spus Iohannis. .Cu această ocazie, președintele României a declarat că în cadrul discuţiilor au fost atinse şi „dosare sensibile”, invocând o abordare „foarte constructivă” privind aderarea României la spaţiul Schengen.

În continuarea evenimentului, Francois Hollande, aflat în vizită la Măgurele, alături de Klaus Iohannis, a declarat că laserul ce urmează a fi instalat înseamnă colaborare pentru cercetătorii români și francezi pe o perioada lungă de timp, menționând că Franța și România „pot să implementeze laserul cel mai puternic din lume”.

De asemenea, oficialul a vorbit și despre relațiile economice dintre cele două state. „În jur de o sută de filiale din domeniul aeronauticii din Franța vor fi consolidate datorită investiției de la Ghimbav. E un lucru bun pentru Romania, care va produce elicoptere, dar și pentru Franța. Să luăm exemplul Dacia-Renault. Renault a putut să își îmbunătățească marjele”, a mai spus Hollande.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.