Politica cu impact economic, Cercetare & Edu & Marketing & Media

Populatia in varsta nu are o capacitate adecvata de a distinge intre faptele si opiniile prezentate in mass-media

Sursa: PEW Research

Desi se spune ca intelepciunea vine cu varsta, un studiu realizat in SUA de Pew Research Center arata ca tinerii sunt mai buni in a distinge care sunt faptele si care sunt opiniile prezentate in stiri decat cei in varsta.

In studiu, adultii impartiti in doua grupuri de varste au trebuit sa diferentieze intre 5 afirmatii bazate pe fapte si 5 afirmatii bazate pe opinii.

Doar 26% din grup au reusit sa identifice toate cele 5 afirmatii bazate pe fapte si 35% au reusit sa identifice toate cele 5 afirmatii bazate pe opinii.

Dar in ceea ce priveste varsta, adultii sub 50 de ani au fost mai capabili sa identifice diferenta dintre fapte si opinii mai corect. De exemplu, 32% din grupul sub 50 de ani au identificat toate cele 5 afirmatii bazate pe fapte, fata de 20% din cei peste 50.

In cazul afirmatiilor bazate pe opinii procentul este de 44% fata de 26%, pentru cei sub 50 fata de cei peste 50. Primul grup a fost mult mai bun si in pastrarea subiectivitatii, indiferent de orientarea politica sau parerile personale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.