Politica cu impact economic, Energie & Utilitati & Infrastructura, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale, Finantari UE & Granturi

Microregiunea Țara Făgărașului, pe model Alianța Vestului: miza de 2,5 miliarde euro

Pe 25 februarie 2019, in Cetatea fortificata din Făgăraș, cca. 30 de primari au infiintat Microregiunea Țara Făgărașului, in prezența comisarului european pentru politici regionale, Corina Cretu.

 

In total, din microregiune fac parte 33 de localitati, dintre care orasele Avrig și Talmaciu din judetul Sibiu si Făgăraș si Victoria din județul Brașov, precum si 29 de comune: 19 din judetul Brașov (Beclean, Cincu, Drăguș, Hârseni, Lisa, Mândra, Părău, Comăna, Recea, Șercaia, Șinca, Șinca Nouă, Sâmbăta de Sus, Şoarş, Ucea, Viştea, Voila, Jibert, Ticuş) si 10 din judetul Sibiu (Cârțișoara, Cârța, Arpașu de Jos, Porumbacu de Jos, Avrig, Racovița, Turnu Roşu, Tălmaciu, Şelimbăr, Boiţa, Bruiu, Roșia).

 

Zona Făgăraș trebuie sa se „rupa”˛ de Brașov, financiar, pentru a putea accesa fonduri europene. Aceasta deoarece Consiliul Judetean Brașov are mari probleme de finantare, iar Capitala Bucureștiul este departe din punct de vedere al ajutorului minim pentru proiectele europene, astfel ca o Microregiune a Țării Făgărașului pare cea mai buna idee pentru locuitorii din zona pentru a se dezvolta, comenteaza https://brasovromania.net.

Primarii localitatilor din județele Sibiu si Brașov par sa fi renuntat la ideea caStatul va construi curand o autostrada sau un drum expres intre cele 2 resedinte de judetsi vor sa construiasca un drum de mare vitezaintre Mândra (jud. Brașov) si Șelimbăr (jud. Sibiu) cu bani europeni, scrie si publicatia sibiana turnulsfatului.ro.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.