STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, INTERNATIONAL

Mattis și Pompeo cer încetarea focului în Yemen „în termen de 30 de zile”

Sursa: www.time.com

Secretarul Apărării Jim Mattis și Secretarul de Stat Mike Pompeo au cerut tuturor participanților la războiul civil din Yemen să fie de acord cu o încetare a focului „în următoarele 30 de zile”, un apel care vine pe fondul criticării sprijinului acordat de SUA pentru coaliția condusă de Saudiți în conflict, informează CNN.com.

„În treizeci de zile de acum vrem să vedem o încetare a focului, bazată pe o retragere de la graniță și apoi pe o bază a încetării bombardamentelor care să permită trimisului special (ONU), Martin Griffiths să-i adune în Suedia și să pună capăt acestui război „, a spus Mattis la un eveniment de la Institutul de Pace al SUA de la Washington.
Apelul său a fost ulterior reluat de Pompeo, care a emis o declarație spunând: „Statele Unite invită toate părțile să sprijine reprezentantul special al ONU, Martin Griffiths, în găsirea unei soluții pașnice pentru conflictul din Yemen”.

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a cerut încetarea „imediată” a conflictului din Yemen, pe fondul condiţiilor umanitare îngrijorătoare din regiune, relatează site-ul agenţiei Anadolu. Organizația Națiunilor Unite avertizează că 13 milioane de persoane din Yemen se confruntă cu foamete.  ONU face apel la coaliția militară, condusă de Arabia Saudită, să oprească loviturile aeriene care ucid civilii și să contribuie la eliminarea a ceea ce ONU spune că ar putea deveni „cea mai gravă criză umanitară din lume din ultimii 100 de ani”.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.