Politica cu impact economic

A doua aglomerare urbană a României, în formare – Brăila și Galați

Primăriile municipiilor Brăila (206.000 locuitori) și Galați (286.000 de locuitori), alături de Consiliile Județene Brăila și Galați, au pus bazele unei asociații intercomunitare, prin intermediul căreia să fie promovate proiecte comune, potrivit publicației locale DeBrăila.ro.

„Eu cred în acest proiect, nu particip la lucruri în care nu cred și nu îmi pierd vremea cu proiecte care nu se pot realiza. Lucrăm la statutul asociatiei”, a spus edilul Brăilei, Marian Dragomir.

Dragomir susține că a decis împreună cu primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, și cu șefii celor două Consilii Județene să păstreze „o oarecare discreție a contextului în care au loc discuțiile”, urmând ca la finalizarea lor toate detaliile să fie facute publice.

În pofida distanței mici care le separă (21 de kilometri între centrele celor două municipii), între cele două municipii a fost dominate tradițional mai degrabă de un spirit de competiție decât unul de cooperare. Ambele au dorit să găzduiască noul pod peste Dunăre care va lega nord-estul Munteniei de Dobrogea, în județul Tulcea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.