Politica cu impact economic, Industrie Prelucratoare, INTERNATIONAL, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb

Coreea de Sud va investi 6,5 miliarde de dolari pentru stimularea tehnologiei în disputa sa cu Japonia

Sursa: https://asia.nikkei.com

Coreea de Sud va investi 6,5 miliarde de dolari pentru sprijinirea industriei sale electronice, în ultimul semn de escaladare a disputei sale politice cu Japonia în ceea ce privește al Doilea Război Mondial – ceea ce ar putea duce la o decuplare pe termen lung a economiilor celor două țări, conform Financial Times.

Guvernul premierului japonez Shinzo Abe a eliminat recent Coreea de Sud de pe „lista albă” a țărilor cu statut comercial preferențial. Această mișcare, care a venit la săptămâni după ce Tokyo a pus noi controale asupra a trei substanțe chimice esențiale pentru producătorii de cipuri și afișaje, și a amenințat cu perturbarea suplimentară a furnizării de sute de materiale și componente utilizate de producătorii de electronice din țară, cea mai importantă industrie exportatoare din Coreea de Sud.

Ca răspuns, Seul-ul a anunțat că intenționează să investească 7,8 trilioane de Woni (6,47 miliarde de dolari) pentru a asigura o ofertă stabilă de 100 de produse de acum în 5 ani, în încercarea de a reduce brusc dependența de Japonia pentru o suită de produse cheie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.