Politica cu impact economic, Energie & Utilitati & Infrastructura, Telecom & IT-C & Online, EUROPA

Brexit: Theresa May promite sprijin industriei britanice printr-un fond de strategie industrială

Premierul Marii Britanii, Theresa May, va prezenta, luni, o strategie industrială nouă, realizată astfel încât să sprijine economia țării după ieșirea din Uniunea Europeană, transmite BBC.

Transportul și energia se numără printre prioritățile identificate de autorități în vederea alinierii infrastructurii guvernamentale centrale cu prioritățile locale de creștere.

Planul cuprinde domenii precum investiții în știință, cercetare și inovație, dezvoltarea aptitudinilor, îmbunătățirea infrastructurii, sprijinirea mediului de afaceri și încurajarea comerțului.

Theresa May intenționează ca guvernul să ofere sprijin pentru dezvoltarea aptitudinilor în domeniul științei, tehnologiei și ingineriei, dar și în domeniul digital, urmând să fie investite 170 de milioane de lire pentru crearea de noi institute de tehnologie.

Roboții, inteligența artificială și rețeaua de tehnologie mobilă 5G sunt unele dintre domeniile care ar putea beneficia de sprijin din partea unui fond de strategie industrial, scrie BBC.

Un raport al propunerilor guvernamentale va fi lansat spre dezbatere, pentru a stabili modul în care guvernul poate sprijini mediul de afaceri și cum poate numi instituțiile care să încurajeze inovația și dezvoltarea abilităților.

Premierul va lansa noua strategie la prima întâlnire a cabinetului, realizată la nivel regional, care va avea loc în nord-vestul Marii Britanii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.