Politica cu impact economic, INTERNATIONAL

Barack Obama pledează pentru continuarea modelului de integrare globală şi denunţă inegalităţile

Preşedintele SUA, Barack Obama, a evocat, în ultimul discurs rostit la ONU, „progresele” înregistrate în mandatele sale în combaterea terorismului şi în contracararea efectelor crizei financiare globale, pledând pentru continuarea acţiunilor în sensul „integrării globale” şi denunţând inegalităţile, conform Mediafax.

„Am avut progrese, acestea sunt activităţi importante. Au făcut diferenţa reală asupra vieţilor cetăţenilor noştri, iar aceste lucruri nu s-ar fi putut realiza dacă nu am fi lucrat împreună”, a declarat Barack Obama în ultimul discurs rostit la Adunarea Generală ONU, evocând soluţii găsite în combaterea terorismului, în contracararea efectelor crizei financiare mondiale şi normalizarea relaţiilor cu Havana.

„Problema este că aceleaşi forţe de integrare globală care au făcut democraţiile interdependente au expus clivaje profunde în ordinea internaţională existentă, inclusiv distanţe între bogaţi şi săraci. Însă reacţia nu poate fi simpla respingere a modelului de integrare mondială. În schimb, trebuie să colaborăm în continuare pentru a ne asigura că avantajele integrării sunt împărtăşite pe scară largă”, a afirmat Barack Obama, citat de ABC News.

„Statele democratice trebuie să se pronunţe cu o forţă mai mare în favoarea protejării liberăţilor şi demnităţii. O lume în care unu la sută din sistemul economic deţine controlul asupra restului de 99 la sută nu va fi niciodată stabilă. Acestea sunt politicile pe care le-am implementat în Statele Unite, cu rezultate clare”, a subliniat liderul de la Casa Albă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.