STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic

PNL a ieșit de la Guvernare. USL s-a rupt

Liderii PNL au adoptat, marţi seară, o rezoluţie privind ieşirea liberalilor de la guvernare și încetarea existenţei USL. Rezoluţia prevede demisia în bloc a miniştrilor PNL şi a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta şi poziţia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta.

uslPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că formaţiunea sa cere demisia premierului Victor Ponta, menţionând că dacă preşedintele PSD nu va demisiona din fruntea Guvernului, atunci liberalii vor rămâne în opoziţie.

El a arătat că „reacţia firească” în urma retragerii miniştrilor liberali, care reprezintă aproape jumătate din Guvern, a premierului Victor Ponta, este aceea de a-şi prezenta demisia. După demisie ar urma procedurile constituţionale, s-ar face consultări la Cotroceni, dar acest fapt nu mai reprezintă „problema PNL”.

„Suntem gata să participăm la orice formulă guvernamentală, suntem gata, deci, de a guverna, atât cât este susţinerea noastră politică, România. Nu fugim de această responsabilitate, dar nu mai putem cauţiona un Guvern care din foarte multe puncte de vedere a încălcat, prin persoana şi prin decizia prim-ministrului, şi programul de guvernare, şi regulile interne de guvernare, şi termenii fundamentali ai înţelegerii politice”, a adăugat Antonescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.