STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica cu impact economic, Agricultura & Agro-Food, Politica Agricola & Dezvoltare Rurala

PNDR 2014-2020 ar putea avea doua masuri suplimentare

Daniel Constantin1Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) pentru perioada 2014-2020 ar putea avea doua masuri suplimentare, referitoare la acordarea de compensatii pentru cei care renunta la platile directe si pentru proprietarii de paduri, pe langa cele 14 deja stabilite, a anuntat vicepremierul Daniel Constantin, si totodata ministru al Agriculturii.

„Romania cred ca este cu un pas inainte pe zona de dezvoltare rurala, a pregatit acest program si suntem practic, incepand de azi, pregatiti sa il transmitem si in forma oficiala. Mai sunt doar doua semne de intrebare cu privire la doua potentiale masuri ce ar putea sa apara, alaturi de cele 14 deja existente. Ma refer la acea masura care prevede compensatii financiare pentru cei care renunta la activitatea agricola, deci renunta la a mai primi platile directe si atunci oferim acele compensatii (…), dar si la masura prin care incercam, pentru prima data, sa introducem anumite compensatii financiare din dezvoltarea rurala pentru proprietarii de paduri, pentru ca nu pot desfasura, in anumite zone, activitati agricole”, a declarat Daniel Constantin la Conferinta Nationala PNDR 2020 „Satul romanesc are viitor”, desfasurata, recent, la Pitesti.

Referitor la prima dintre cele două noi masuri propuse, ministrul Agriculturii a spus ca sunt luate in calcul doua variante de finantare, efortul financiar estimat fiind unul destul de redus.

„Cu privire la aceasta masura, sigur ca fondurile trebuie identificate in cadrul aceluiasi plafon de doua miliarde de euro partea europeana si doua miliarde de euro cofinantarea de la bugetul de stat. (…) Sau exista acea posibilitate de transfer din Pilonul 1 in Pilonul 2. Analizam in primul rand care este impactul si dupa aceea vom vedea unde vom gasi sumele, dar este o masura necesara. (…) Nu cred ca este un efort financiar foarte mare”, a adaugat ministrul Agriculturii.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.