STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, EUROPA, Buget & Finantare Deficit

Planul UE de reconstrucție economică, în valoare de 750 miliarde dolari. România ar primi 19,6 miliarde de euro

Sursa: https://cursdeguvernare.ro

Comisia Europeană a dezvăluit un plan de stimulare fără precedent pentru a face față celei mai grave recesiuni din istoria recentă, conform Bloomberg. Programul, în valoare de 750 miliarde de dolari, care mai trebuie să câștige susținerea statelor membre, ar fi finanțat prin emiterea de datorii comune într-un pas semnificativ către o integrare financiară mai strânsă, conform detaliilor propunerii postate pe site-ul comisiei.

Din suma totală, 500 de miliarde de euro din pachet vor fi distribuite sub formă de subvenții către statele membre, iar 250 de miliarde de euro ar putea fi disponibile în împrumuturi. Pentru finanțarea pachetului, UE ar împrumuta până la 750 de miliarde de euro pe piețele financiare.

România ar urma să primească 19,6 miliarde de euro sub formă de granturi,  şi alţi 11,58 miliarde de euro sub formă de împrumuturi.

Spania, care împreună cu Italia a suferit cel mai rău în pandemie, ar putea primi 77 de miliarde de euro din subvenții și până la 63 de miliarde de euro în împrumuturi. Grecia ar putea obține 32 de miliarde de euro în subvenții și împrumuturi. Franța ar putea obține subvenții de 39 de miliarde de euro. Datoria va fi rambursată în comun peste 30 de ani începând cu 2028.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.