STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

Plan de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră: americanii de la ExxonMobil pun la bătaie un miliard de dolari în Constanța

ExxonMobil organizează una din cele mai mari licitaţii din istoria României pentru servicii de consultanţă, proiectare şi construcţii pentru exploatarea zăcămintelor de gaze naturale din Marea Neagră.

ExxonMobil (Bahamas), Sucursala Bucureşti a lansat pe SEAP două anunţuri de intenţie cu privire la proiectul pe care îl derulează în Marea Neagră alături de OMV Petrom, pentru exploaterea zăcământului de gaze naturale descoperit pe platforma continentală a României.

Anunțul făcut de americani se referă la achiziţia de servicii privind „consultarea pieţei pentru furnizarea de conducte termoplastice de tip ombilical şi/sau sisteme flexibile încălzite electric pentru a sprijini activitatea de fabricare în cadrul proiectului “Neptun – zona de apă adâncă”.

Contractul va fi de 36 de luni de la data adjudecării acestuia, iar valoarea estimată este de 42 milioane dolari, fără TVA. Suma este mică pe lângă cel de-al doilea contract pregătit de cea mai mare companie din lume.

Astfel, ExxonMobil a lansat şi o licitaţie privind „consultarea pieţei pentru a obţine informaţii de la operatorii economici de pe piaţa de proiectare, achiziţii şi construcţii pentru a sprijini dezvoltarea unei potenţiale exploatări de gaze în partea românească a Mării Negre în cadrul proiectului “Neptun – zona de apă adâncă”. Contractul este unul din cele mai mari acordate vreodată în România: 900 milioane, fără TVA.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.