STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Banci & BNR

Piraeus Bank ar putea prelua Bancpost, în schimbul cedării subsidiarelor din Bulgaria şi Serbia

Piraeus Bank consideră varianta cedării subsidiarei din Bulgaria sau a celor din Bulgaria şi Serbia în schimbul preluării Bancpost de la Eurobank, conform unui scenariu înaintat într-o schemă de reorganizare elaborată la solicitarea Direcţiei Generale Concurenţă a CE, se arată în presa din Grecia.

Sursă: www.mediafax.ro
Sursă: www.mediafax.ro

Piraeus consideră operaţiunile din România, Bulgaria, Cipru și Albania ca durabile şi strategice pentru grup, în timp ce operaţiunile din Egipt, Serbia şi Ucraina sunt disponibile pentru vânzare.

Astfel, banca a înaintat două exemple cu privire la modalitățile  în care ar putea fi desfășurate aceste schimburi între băncile elene, luând în considerare pentru ambele variante impactul  acestui schimb asupra rezultatelor şi indicatorilor financiari:

  • un schimb între subsidiara Piraeus din Bulgaria şi cea a Eurobank din România, Bancpost
  • un schimb între filialele Piraeus din Bulgaria şi Serbia cu filiala Eurobank din România

Anul estimat revenirii pe profit a operaţiunilor din străinătate ar fi 2015, iar întreaga perioadă de organizare s-ar extinde până în 2017.

Planul Piraeus recomandă băncilor din Grecia să-şi consolideze operaţiunile din Balcani prin intermediul schimburilor de sucursale, cu scopul de a se ajunge la mase critice pe pieţele respective.

Cele mai mari bănci grecești au operaţiuni şi în România. Astfel, National Bank of Greece deţine Banca Românească, EFG Eurobank controlează Bancpost, în timp ce Piraeus Bank şi Alpha Bank au operaţiuni sub brand propriu.

La începutul săptămânii trecute, cotidianul grecesc Kathimerini a arătat  că va fi necesar ca băncile din Grecia să-şi restrângă operaţiunile din Europa de Sud-Est, după ce Comisia Europeană a cerut o promisiune din partea acestora conform căreia nu vor transfera fonduri pentru consolidarea subsidiarelor din regiune.

National Bank of Greece se va retrage din România, Bulgaria, Serbia, Macedonia şi Albania.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.