STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

Pierderile Nokia au scăzut peste așteptări în T3 2013. Vânzări record de smartphone-uri Lumia

Pierderile înregistrate de Nokia au scăzut peste aşteptările analiştilor la 91 milioane de euro în trimestrul al treilea, de la 959 milioane de euro în urmă cu un an, ca urmare a vânzărilor record de smartphone-uri Lumia, conform MarketWatch.

Sursă: www.bloomberg.com
Sursă: www.bloomberg.com

Nokia a vândut  8,8 milioane de smartphone-uri dotate cu sistemul de operare Windows în trimestrul al treilea, comparativ cu 7,4 milioane de unități în trimestrul al doilea şi 2,9 milioane în urmă cu un an. Creșterea vânzărilor e datorată și de noile modele lansate,  între care Lumia 1020, prevăzut cu una dintre cele mai avansate camere foto la nivelul industriei.

Deși analiştii anticipau vânzări nete de 5,85 de miliarde de euro, Nokia a raportat vânzări de 5,662 miliarde de euro, cu 22% mai mici față de cele înregistrate în intervalul similar al anului trecut, în valoare de 7,24 miliarde de euro, fiind cel mai redus nivel trimestrial după 1999.

În urma publicării rezultatelor financiare, acţiunile Nokia la bursa din Helsinki au crescut cu 4,3%, iar pe tot parcursul anului, acţiunile Nokia au urcat cu 71%, avansul fiind susţinut de anunţul acordului cu Microsoft.

La începutul lunii septembrie, grupul finlandez a anunţat că vinde divizia de telefoane mobile celor de la Microsoft, pentru 7,2 miliarde de dolari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.