STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, P.I.B. & STATISTICI, Finantari UE & Granturi

PIB-ul Romaniei va creste cu peste 3% in 2014 datorita fondurilor europene

Eugen Teodorovici2Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei va creste cu peste 3% in acest an, pe fondul atragerii fondurilor europene, sustine ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Valoarea facturilor emise de Romania spre a fi decontate de Uniunea Europeana (UE), in urma derularii proiectelor cu finantare comunitara, se ridica la 3,5 miliarde de euro, iar sumele care urmeaza a fi incasate vor atinge tot 3,5 miliarde de euro, potrivit lui Eugen Teodorovici.

Fata de 2013, sumele atrase de Romania, in 2014, sunt cu 0,7 miliarde de euro mai mari, iar tara noastra a emis facturi in valoare de 3,5 miliarde de euro si a incasat efectiv 2,8 miliarde de euro.

In ceea ce priveste gradul de absorbtie a fondurilor europene, Teodorivici afirma ca acesta a atins nivelul de 40% din totalul alocatiilor repartizate Romaniei si estimeaza un nivel de 80%, la finalul lui 2015, din cele 19,2 miliarde de euro cat au fost alocat tarii noastre.

„(…) Din pacate, nu putem ajunge la 100%, pentru ca timpul nu ne mai permite acest lucru. Sa nu uitam ca Romania a fos sase ani lipsa de pe harta Europei in ceea ce inseamna fonduri europene. Romania a avut blocata finantarea europeana in proportie de 98%”, a tinut sa sublinieze ministrul Fondurilor Europene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.