STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online

Piata electro-IT a crescut la 2,3 mld. euro in 2015

electro-ITAnul trecut, motorul de crestere al pietei electro-IT au fost telefoanele mobile si gadget-urile, in timp ce in 2008 piata era sustinuta de livrarile de echipamente IT.

Vanzarile de echipamente electro-IT in Romania s-au ridicat la circa 2,3 miliarde de euro, aproape de nivelul inregistrat in 2008, inainte de declansarea turbulentelor financiare globale, cand piata de profil avea o valoare de aproximativ 2,5 miliarde de euro, potrivit datelor companiei de cercetare de piata GfK.

Cea mai mare pondere in totalul livrarilor de echipamente electro IT in 2015, in procent de 31%, i-a revenit sectorului telecom, vanzarile de telefoane mobile si gadget-uri reprezentand astfel motorul de crestere al pietei de profil.

In comparatie, in 2008, piata era sustinuta de echipamentele IT, care generau 35% din produsele electro-IT comercializate in Romania. Vanzarile din sectorul telecom au insumat, in 2015, 719 milioane de euro, in creşstere cu peste 23% fata de 2014.

In ulti­mul trimestru al anului trecut s-au inre­gistrat cele mai mari vanzari de telefoane mobile si gadget-uri din tot anul, valoarea acestora fiind de 263 milioane de euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.