STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

Piata de solutii M2M a ajuns la 20-30 mil. euro

M2M solutiiPiata de solutii Machine 2 Machine (M2M), prin care companiile pot automatiza diferite activitati, conectand la internet prin­tr-o cartela sim de comunicatii mobile diferite echipamente, (de la vitrine frigorifice pana la autovehicule, camere video sau contoare de energie) are in prezent o valoare de 20-30 mil. euro pe an, dar va creste cu peste 100% in urmatrorii patru ani, potrivit lui Markus Lause, director comercial pe segmentul business al Vodafone, intr-un interviu pentru ZF.

Directorul comercial al Vodafone, numarul doi pe piata locala de telefonie mobila, declara ca „piata are in prezent o valoare de 20-30 milioane de euro pe an, dar se va dubla in patru ani de zile, conform unei estimarilor com­paniei Analysys Mason. Eu cred ca estimarea este conservatoare, piata va creste si mai mult”.

Dublarea (cel pu­ţin) a pietei va fi generata de companiile mari, in principal din energie, a mai spus Markus Lause. „Energia este numarul unu, urmata de in­dustria auto si de cea de retail. Dar, un rol im­portant il pot avea si companiile mici, care vor lansa solutii noi bazate pe M2M. Romania are oameni talentati in IT si multe companii mici care activeaza in acest segment”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.