STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Banci & BNR, Factoring & Forfetare

Piaţa de Factoring din România a crescut cu 30% în 2015, la 3,6 mld. euro

Piaţa de factoring, pe care activează bănci şi societăţi specializate în scontarea şi administrarea de facturi comerciale, a crescut anul trecut cu peste 30%, până la 3,6 miliarde de euro, triplându-se faţă de începutul anului 2008.

factoringBRD ocupă primul loc din piaţa locală de factoring de anul trecut, cu o cotă de piaţă de 25%, fiind urmată îndeaproa­pe de UniCredit, care deține mai mult de 20% din piaţă. Cele două bănci controlează astfel jumătate, ehivalentul a 1,8 mld. euro, din volumul încasărilor din factoring.

Factoringul reprezintă operaţiunea de vân­zare a creanţelor, de regulă facturi comer­ciale pe care trebuie să le încaseze în viitor la un preţ redus, către o bancă sau com­pa­nie specializată care îşi asumă apoi riscul de credit. Acest lucru dă acces rapid la numerar. De regulă, finan­ţarea este de maximum 85% din suma care urmează să fie încasată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.