STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica

Piata de electro-IT, una dintre cele mai lovite de criza, isi revine

electroniceVanzarile de produse electro-IT ar putea depasi in 2014 pragul de 2 miliarde de euro, pentru prima data dupa sase ani de criza.

Piata de electro-IT a avansat cu 10-15% in primele sase luni ale lui 2014, iar jucatorii din piata estimeaza un avans de 20% la nivelul intregului an, cresterea fiind sustinuta de revenirea puterii de cumparare si a creditarii.

„Vanzarile din piata au crescut cu circa 10%, in primul semestru. Evolutia din primele sase luni ne da curaj pentru a doua jumatate a anului, care este prin traditie una mai buna pentru industria noastra”, a declarat Dan Ostahie, proprietarul Altex si unul dintre cei mai puternici an­treprenori romani, pentru Ziarul Financiar. Grupul Altex a incheiat 2013 cu afaceri de 258 milioane de euro.

Piata bunurilor de folosinta indelungata a fost una dintre cele mai lovite de criza, pierzand mai bine de jumatate din valoare in primii doi ani de recesiune, respectiv 2008 si 2009. Inghetarea creditarii, lipsa increderii în viitor şi modificarea comportamentului de consum au dus vanzarile de televizoare, frigidere si calculatoare de la 2,5 miliarde de euro in 2008, la 1,2 miliarde de euro in 2010, cel mai slab an din criza pentru piata de profil, potrivit cifrelor ZF.

Vanzarile au inceput sa creasca modest, in anii urmatori, iar ratele de crestere nu sareau de 10%. Pentru 2014 insa, jucatorii din piata estimeaza un avans al vanzarilor de bunuri de folosinta indelungata de 20%, ceea ce aminteste de anii de dinaintea crizei. In primele sase luni din 2014, avansul a fost de 10-15%, potrivit celor mai importanti jucatori din piata.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.