STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, ANALIZE SECTORIALE, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Asigurari & Pensii Private

Piata Asigurarilor creste mai lent decat economia: +3,5% in 2017 pana la 9,7 miliarde RON

Societăţile de asigurare autorizate şi reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au subscris prime brute în valoare de 9,7 miliarde de lei, cu 3,5% mai mult comparativ cu anul precedent, se arată într-un comunicat transmis luni de ASF, informeaza Ziarul Financiar.

„O schimbare în tendinţele manifestate pe parcursul anilor anteriori este consolidarea segmentului de asigurări de viaţă, care a înregistrat anul trecut o apreciere semnificativă, de 21%, comparativ cu anul 2016. Dacă în perioada 2012-2014 activitatea de asigurări de viaţă era în scădere din punct de vedere al volumului de prime brute subscrise, începând cu anul 2015 acest segment şi-a reluat creşterea, iar în 2017 evoluţia sectorului de asigurări s-a datorat segmentului asigurărilor de viaţă”, se arată în comnicat.

Primele brute subscrise (PBS) aferente asigurărilor generale (AG) s-au ridicat, anul trecut, la valoarea de circa 7,7 miliarde de lei. Din totalul primelor brute subscrise pentru asigurări generale, cele mai mari ponderi le deţin clasele A10 – Răspundere civilă pentru utilizarea vehiculelor auto terestre (RCA), apoi A3 – Vehicule terestre, exclusiv materialul feroviar rulant, A8 – Incendiu şi calamităţi naturale (pentru alte bunuri decât cele asigurabile în clasele A3 – A7).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.