STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, ANALIZE SECTORIALE, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Asigurari & Pensii Private

Piața asigurărilor a crescut cu 2,1% la 9 luni, la 7,5 miliarde de lei. Polițele auto domină piața. Solvabilitatea și lichiditatea companiilor de profil este în parametri

Asigurătorii au subscris prime în sumă de 7,47 miliarde lei în primele 9 luni ale acestui an, în creștere cu 2,1% față de nivelul înregistrat în aceeași perioadă a anului anterior.

Defalcat, primele subscrise pentru activitatea de asigurări generale a crescut cu 1,65% în primele 9 luni ale anului 2018, în timp ce valoarea subscrierilor pentru activitatea de asigurări de viață a înregistrat o creștere de 3,96%, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Piața asigurărilor generale rămâne dominată de asigurările auto, astfel încât acestea, incluzând clasa A3 (Asigurări de mijloace de transport terestru, altele decât cele feroviare – CASCO) și clasa A10 (Asigurări de răspundere civilă auto – RCA, inclusiv răspunderea transportatorului) reprezintă aproximativ 73% din totalul primelor subscrise pentru activitatea de asigurări generale și 58% din totalul primelor subscrise de societățile de asigurări în primele 9 luni ale anului 2018.

SURSA: Profit.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.