STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, FINANTE PERSONALE, Piata de Capital - BVB

Peste 250 de participanti la Forumul Investitorilor organizat de Bursa de Valori Bucuresti (link-uri Prezentari)

ForumulInvestitorilor_Mar2016_1Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a organizat sambata, 12 martie 2016, a 4-a editie a Forumului pentru Investitori, dupa trei editii in Neptun, Cluj-Napoca si Bucuresti. Evenimentul s-a adresat atat celor care au cunostinte minime despre investitii, cat si investitorilor cu experienta, prin crearea unor sesiuni paralele specifice. Peste 250 de persoane interesate de investitii si administrarea finantelor personale au participat la prezentarile, sesiunile interactive si seminariile desfasurate pe parcursul intregii zile.

Prima parte a evenimentului a inclus dezbateri si prezentari prin care publicul a fost invitat sa-si identifice nevoile si obiectivele de investitii si sa cunoasca mai multe detalii despre optiunile investitionale disponibile in prezent. Partea a doua a evenimentului a fost structurata in doua sesiuni diferite: pentru incepatori si avansati.

O piata de capital solida atrage actori individuali, interesati de cumpararea si vanzarea de actiuni si alte produse bursiere. Ei au un orizont de timp mediu, lung, scurt si super-scurt. O parte semnificativa dintre acestia incredinteaza banii lor unor manageri profesionisti. Ei se ocupa de toate aspectele si gestioneaza economiile in mod activ, transforma riscul in profit, prin cunostinte si controlul emotiilor. Forumul din acest an al Managerilor de Bani a adunat sute de persoane care reprezinta cel mai important factor ascendent pentru viitorul mai bun al României”, a declarat Ludwik Sobolewski, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

Pentru incepatori, Bursa de Valori Bucuresti a organizat un seminar Fluent in Finante, pentru a le explica notiunile de baza pentru administrarea banilor si despre alternativele de investitie. Astfel de seminarii au fost organizate de Bursa de Valori Bucuresti inca din luna iulie a anului trecut pentru angajatii mai multor companii mari din Romania, iar ulterior extinse si catre publicul larg, astfel incat oricine este interesat de administrarea banilor sa poata participa. Proiectul Fluent in Finante este o initiativa educationala a Bursei de Valori Bucuresti care isi propune sa creasca gradul de informare in ceea ce priveste administrarea finantelor personale.

 

Poti accesa mai jos prezentarile sustinute in cadrul Forumului Investitorilor:

Lucian Anghel, Presedinte BVB – „Mai aproape de investitori”

Adrian Mitroi, CFA, MBA, Lector Universitar – Applied Behavioral Finance

Adrian N. Ionescu, Jurnalist – Cum se citesc stirile financiare

Sergiu Negut, Business Angel – „Private Investment – why & how”

Radu Hanga, Banca Transilvania – Povesti de succes ale companiilor listate la BVB

Cristian Logofatu, Bittnet Systems – Continuing a Success Story

Lavinia Gheorghe, Depozitarul Central – Rolul Depozitarului Central

Eusebiu Burcas, Burcash – Managementul Banilor

Ileana Botez, Bursa de Valori Bucuresti – Fluent in Finante

Dan Rusu, Banca Transilvania – Strategii simple de investitii

Mukul Pal, Tralio si Orpheus Indices – Smart Beta Investing

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.