STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Agricultura & Agro-Food, Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare, Insolventa & Lichidatori

Patru companii Interagro au intrat în insolvenţă

Patru companii din grupul Interagro, cu afaceri de peste 3,5 mld. lei, sunt în incapacitate de plată.
InteragroDe curând au intrat în inca­pacitate de plată InterAgro SA şi InterAgro SRL. Cele două companii au avut în 2014 afaceri cumulate de 3,3 mld. lei. Celelalte două companii aflate în insolvență sunt produ­cătorul de bioetanol Bio Fuel Energy şi com­pania cu activităţi în pro­cesarea de carne Cica­lex. Cele două din urmă au intrat în insol­venţă anul trecut şi au afaceri cumu­late de peste 250 mil. lei.
InterAgro SA a terminat anul 2014 (ultimul an pentru care există date fi­nanciare pe mfi­nante.ro) cu o cifră de afaceri de 1,7 mi­liarde de lei, o pierdere netă de 21 mi­lioane de lei şi 100 de sa­lariaţi. Pe de altă parte, InterAgro SRL a avut afaceri de aproape 1,6 mld. lei, pierderi de 161 miliarde de lei şi aproape 1.500 de salariaţi.
Ioan Niculae, unul dintre cei mai bogaţi români, a pus pe picioare în anul 1994 grupul In­terAgro, care a ajuns în timp unul dintre cele mai mari jucători din agricultura românească şi cel mai exportator cu acţionariat majo­ritar românesc din acest sector. El este condamnat în prezent la doi ani şi jumătate de închisoare în dosarul „Mită la PSD“.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.