STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, Privatizare & Retrocedare

Participaţiile minoritare deţinute de stat incluse într-un fond de 1 mld.euro

Guvernul pregăteşte realizarea unui fond de un miliard de euro, în care urmează să fie incluse participaţiile minoritare deţinute de stat.

Sursă: www.rtv.net
Sursă: www.rtv.net

Conform declarației lui Gabriel Dumitraşcu, directorul Direcţiei Privatizare şi Administrare din cadrul Departamentului Energiei, în acest fond vor fi incluse iniţial acţiunile deţinute de Electrica la distribuţiile deja privatizate cu Enel, E.ON şi CEZ. Electrica are pretenţii situate între 1,5 şi 2 miliarde de euro de la cele trei companii,

Statul mai deţine o participaţie minoritară de 20,6% la Petrom, cea mai valoroasă şi profitabilă companie românească. Ministerul Economiei a încercat să vândă pe bursă 9,84% din Petrom în 2011, dar operaţiunea a fost ratată din cauza preţului mare şi a sumei imense necesare, operaţiunea valorând între 480 şi 610 milioane de euro.

De asemenea, statul mai deţine pachete minoritare la distribuţiile de gaze naturale, ajunse în posesia conglomeratelor GdF SUEZ şi E.ON.

De asemenea, un fond similar urmează să fie realizat şi din participaţiile minoritare deţinute de stat la companiile din subordinea Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.