STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Politica cu impact economic, Industrie Prelucratoare

Parteneriat germano-român pentru producţia de camioane militare la Braşov

Autor: Vladimir Ionescu – Cursdeguvernare.ro

Importatorul unic de vehicule militare produse de Rheinmetall MAN, MHS Truck & Bus, a semnat un parteneriat de tip joint-venture cu fabrica de autocamioane Roman Brașov, pentru a produce în România, platforme de transport auto multifuncţionale.

Armata Română ar putea cumpăra aproximativ 3300 de camioane și remorci, cu camioanele militare gama HX și camioanele comerciale militarizate TG, dacă va accepta oferta cu care MHS Truck & Bus și Roman S.A.intenționează să participe la licitația anunțată de Ministerul Apărării Naționale.

Valoarea contractului ar fi de circa 750 de milioane de euro pentru următorii șapte ani, potrivit unui comunicat al MHS Truck & Bus.

Rheinmetall are deja un joint-venture cu Uzina Automecanică Moreni pentru realizarea transportorului românesc Agilis 8×8.

Americanii de la General Dynamics trebuie să livreze Armatei 227 de transportoare Piranha 5 este in grafic, dintre care 36 în 2018, iar ultimele 6 să fie asamblate la Uzina Mecanică Bucureşti, conform unui contract semnat în ianuarie.

Citeste continuarea articolului pe cursdeguvernare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.