STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Banci & BNR

Parlamentul a votat noul CA al BNR. Isarescu, guvernator pentru inca cinci ani

mugur isarescu1Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a fost votat, azi, de plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului. Guvernatorul Mugur Isarescu a obtinut 377 de voturi favorabile si 9 „impotriva”, la fel ca Florin Georgescu, pentru functia de prim-viceguvernator.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a reusit sa atraga 377 de voturi „pentru” si 9 „impotriva”, la fel ca Florin Georgescu, pentru functia de prim-viceguvernator. Bogdan Olteanu a obtinut 375 de voturi „pentru” si 11 „impotriva”, pentru functia de viceguvernator. Liviu Voinea a primit, de asemenea, pentru postul de viceguvernator 372 de voturi „pentru” si 14 „impotriva”.

Consiliul de Administratie al BNR are urmatoarea componenta, in urma acestui vot: Virgil Stoenescu, 377 de voturi „pentru” si 9″impotriva”, Nagy Agnes, 376 „pentru” si 10 „impotriva”, Dinu Marin, 375 voturi „pentru” si 1 „impotriva”, Daniel Daianu, 375 de voturi „pentru” si 11 „impotriva, Gheorghe Gherghina, 373 de voturi „pentru” si 13 „impotriva”.

Ca urmare a acestor rezultate, Birourile reunite au constatat ca toti candidatii au intrunit majoritatea voturilor Parlamentului pentru functiile pentru care au fost propusi.

Anterior, tot ieri, Mugur Isarescu a fost avizat in unanimitate de comisiile reunite de Buget, Finte-Banci din Parlament, pentru al cincilea mandat de guvernator al BNR, pentru o perioada de cinci ani, pozitie pe care o ocupa de 24 de ani. Cu aceasta ocazie, Isarescu a enumerate principalele obiective ale viitorului CA al BNR: aderarea la zona euro in 2019 si intrarea in Uniunea Bancara.

Mugur Isarescu, doctor in stiinte economice, este guvernator al BNR si presedinte al Consiliului de Administratie din 1990., cand numirea sa a fost facuta de guvernul de la acea vreme. De atunci si pana in prezent, mandatul sau de guvernator al bancii centrale a fost reinnoit de trei ori, cu o durata de cinci ani.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.