STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Politica cu impact economic, Legislatie & Mediu de Afaceri, EUROPA, Finantari UE & Granturi

Parlamentul Greciei a adoptat noi măsuri de austeritate

Parlamentul grec a adoptat un nou pachet de măsuri de austeritate, în încercarea de a debloca o noua tranşă din programul de susţinere financiară, informează Reuters online, citat de Mediafax.

greece-debt-crisisÎn pofida protestelor organizate în faţa clădirii parlamentului de la Atena, legislativul grec a adoptat mai multe proiecte de lege privind reformarea sistemului de pensii şi a sistemului de taxe, reforme propusă de guvernul de la Atena pe fondul condiţiilor impuse de creditorii internaţionali pentru acordarea celei de-a treia tranşe de 86 de miliarde de euro din programul de susţinere financiară.

Noul pachet de reforme, care prevede creşteri de taxe şi scăderea cheltuielilor cu pensiile, ar urma să aducă un surplus de 3,5% la buget, fapt ce ar ajuta Grecia să revină pe piaţa internaţionala cu emisiuni de obligaţiuni.

Votul a fost un test pentru coeziunea coaliţiei de guvernare, care a reuşit să strângă 153 de voturi în favoarea nepopularului pachet de măsuri de austeritate.

Duminică seara, poliţia greacă a tras cu gaze lacrimogene în timpul amplelor proteste organizate la Atena împotriva măsurilor de austeritate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.