STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, EUROPA

Pana de curent care a lovit Turcia a produs pagube de peste 700 mil. dolari

Pana de curent masivă care a afectat Turcia pe 31 martie a produs pagube de peste 700 milioane de dolari, blocând producția și transportul, scrie Hurriyet.

Turcia„O oră fără energie costă Turcia până la 100 milioane de dolari”, a estimat Nurettin Özdebir, preşedintele Camerei de Industrie de la Ankara. Pana a durat până la nouă ore şi a lovit toate regiunile, cu excepţia uneia care s-a aprovizionat cu energie din Iran. Produsul intern dintr-o singură zi este de 2,2 miliarde de dolari.

Fabricile rămase fără muncitori şi fără energie s-au închis. Hulusi Belgü, preşedintele Asociaţiei Investitorilor în Malluri, estimează că centrele comerciale de mărime medie au consumat combustibil pentru generatoare de 20.000 de dolari în timpul penei.

Industria de textile, un exportator important al Turciei, a suferit pierderi de producţie de 200 de milioane de dolari. În acea zi au fost asamblate cu 2.000 de maşini mai puţin.

Incidentul a blocat și transportul în comun în condiţiile în care trenurile, metroul şi tramvaiele nu au mai putut circula. Traficul rutier s-a desfăşurat, de asemenea, cu dificultate deoarece semafoarele nu au funcţionat nici ele.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.