STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, Finante & Servicii Profesionale, Concurenta & Protectie Consumator, Banci & BNR, Credit Ipotecar & Imobiliar & ANL

OTP Bank incepe conversia creditelor in franci elvetieni

franc elvetianOTP Bank Romania a lansat programul de conversie a imprumuturilor acordate in franci elvetieni (CHF), iar 80% dintre clientii cu astfel de credite vor beneficia de o reducere de 17,5%-25% a soldului, urmata de conversia in euro sau lei, potrivit anuntului bancii.

Solutiile sunt personalizate, in conformitate cu specificatiile creditului, anul de acordare, rata initiala a dobanzii si destinatia imprumutului, se precizeaza incomunicatul institutiei de credit.

„Solutia noastra pe termen lung are ca scop asigurarea imediata a unui management echilibrat al fiecarui credit in franci elvetieni, oferind clientilor nostri solutii personalizate si sustenabile. 80% dintre clienti vor beneficia de o reducere cuprinsa intre 17,5% si 25% din soldul creditului. Acest program reprezinta una dintre cele mai competitive solutii de pe piata”, sustine directorul general al OTP Bank Romania, Laszlo Diosi.

Programul se adreseaza celor 10.500 de clienti cu credite in franci elvetieni garantate cu ipoteca acordate de OTP Bank Romania, insa poate fi accesat de clientii care au intarzieri de cel mult 90 de zile la plata ratelor lunare, inregistrate la momentul conversiei. Cei cu restante mai mari de 90 de zile vor putea deveni eligibili daca vor acoperi suma necesara astfel incat intarzierile lor sa nu depaseasca nivelul celor 90 de zile.

Programul de conversie a creditelor acordate in franci elvetieni oferit de OTP Bank va fi disponibil pentru urmatoarele trei luni, anunta institutia de credit. Clientii vor primi, in aceasta perioada, o scrisoare pentru a discuta despre tranzactie si a afla informatiile necesare. Din 10 decembrie, clientii vor putea accesa o platforma online special creata pentru a le fi prezentate solutiile personalizate si vor putea utiliza linii de call center dedicate.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.