STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online, Concurenta & Protectie Consumator

Acord Orange-Telekom Romania pentru acces la reteaua fixa si mobila 4G

acord orange telekomAlianta secreta Orange-Telekom reprezinta un acord intre cei mai mari doi jucatori de pe piata de comunicatii din Romania, prin care isi ofera acces la reteaua fixa si mobila 4G.

Orange si Telekom, cei mai mari jucatori de pe piata locala de comunicatii, au semnat la inceputul lunii decembrie 2015, dupa doi ani de negocieri duse intr-o maxima discretie, un acord prin care isi ofera acces la reteaua fixa, respectiv mobila 4G, potrivit ZF.

Prin acest acord cele doua companii fac reduceri semnificative de costuri, isi intaresc forta in lupta cu RCS&RDS si ridica presiunea pe rivalii care nu au pachete fix mobil – Vodafone si UPC. Proiectul a fost negociat sub numele de cod «Apolodor».

Reteaua 4G a Orange acopera 70% din populatia totala a Romaniei, aproximativ dublu fata de Telekom, care ramasese in urma pe acest segment. Reteaua de fibra optica a Telekom acopera peste 1,3 milioane de gospodarii, in timp ce infrastructura Orange nu este capilarizata pana la nivel de scara de bloc sau case. Prin acest acord fiecare dintre companii castiga acces la elemente de infrastructura vitale in competitia pentru clienti, reducandu-si semnificativ cheltuielile.

Ca urmare a celor doua acorduri clientii serviciilor de telefonie mobila ai Telekom vor avea acces la reteaua 4G a Orange, iar subsidiara gigantului francez va putea sa le ofere clientilor pachete complete de servicii fix-mobil, inclusiv IPTV, prin reteaua fixa a Telekom.

Surse din cadrul Orange au afirmat pentru ZF ca Orange va plati aproximativ 5 euro pe luna catre Telekom pentru fiecare client caruia îi va oferi servicii prin infrastructura fixa, plus o serie de taxe de instalare. Telekom va plati in functie de traficul de net mobil 4G realizat de clientii sai prin reteaua Orange.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.