STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

Orange lansează 4G+ în România

Orange România va extinde, din 7 aprilie, reţeaua telecom 4G în 90 de oraşe, reprezentând peste 45% din populaţia ţării şi, în premieră, operatorul va lansa în teste, în şase localităţi, reţeaua 4G+, care permite transferuri de date la viteze de până la 300 Mbps, scrie Mediafax.

4g_label_shdw„Suntem al doilea operator din estul Europei cu 4G+ şi primul din România”, a declarat, luni, într-o conferinţă, directorul tehnic al operatorului, Ştefan Slavnicu.

Prezentă în toate reşedinţele de judeţ, precum şi în alte oraşe din România, tehnologia 4G va furniza clienţilor din peste 1.000 de localităţi viteze medii reale de descărcare (download) de 30 Mbps şi încărcare (upload) de 15 Mbps.

„Împreună cu noua gamă de opţiuni dedicate, aceste viteze pot urca la viteze medii reale de download de 60 Mbps şi upload de 30 Mbps”, a spus Slavnicu.

În premieră în România, potrivit reprezentanţilor operatorului, tot din 7 aprilie, Orange România va permite clienţilor din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi şi Timişoara să testeze reţeaua 4G+, care va permite viteze de transfer de până la 300 Mbps pentru download, utilizând echipamente de furnizate de producătorul chinez Huawei.

În 2013, veniturile Orange România, liderul pieţei româneşti de telefonie mobilă, după numărul de clienţi şi cifra de afaceri, au urcat cu 1,8%, la 934 milioane euro, pe fondul creşterii solide înregistrate pe segmentul internetului mobil, în timp ce numărul clienţilor companiei a avansat cu 153.000, la 10,436 milioane.

Vodafone România va creşte, începând de marţi, viteza de transfer a datelor în reţeaua 4G de la 100 Mbps la 150 Mbps, ca urmare a utilizării spectrului de frecvenţe achiziţionat în 2012, iar următorul prag de viteză testat, de 300 Mbps, va fi disponibil tot din acest an.

În noul an fiscal (aprilie 2014 – martie 2015), Vodafone România va extinde numărul de puncte de acces (site-uri) 4G, pentru a acoperi 70% din populaţia urbană până în martie 2015. De asemenea, până în martie 2016, toată populaţia urbană din România va avea acces la acoperirea reţelei 4G a Vodafone România.

Potrivit datelor operatorului, serviciile 4G ale Vodafone România sunt disponibile în Bucureşti şi alte nouă oraşe ale ţării – Arad, Bacău, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Timişoara.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.