STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

Orange investeşte 30 milioane de euro în Dailymotion

Directorul general al grupului francez, Stephane Richard, a declarat că Orange va investi 30 milioane euro în site-ul de video sharing Dailymotion, având ca ţintă triplarea vânzărilor platformei în următorii trei ani, la aproximativ 100 milioane euro, scrie Les Echos.

Sursă: leplugg.com
Sursă: leplugg.com

Richard a afirmat, potrivit Les Echos, că Orange nu mai ia în calcul vânzarea site-ului, deşi mai multe companii şi-au exprimat interesul după ce vânzarea unei participaţii de 75% către Yahoo a eşuat, ca urmare a opoziţiei guvernului francez.

Dailymotion va face aproximativ 60 de angajări, majoritatea în Franţa, şi va deschide reprezentanţe în Spania, Japonia, Canada şi Brazilia în cadrul unui plan de extindere, a declarat şeful Orange.

Potrivit datelor ComScore, Dailymotion are peste 112 milioane de vizitatori unici lunar şi 2,5 miliarde de vizualizări de filme la nivel mondial.

Anul trecut, Dailymotion a avut o cifră de afaceri de 37 milioane euro.

Site-ul a fost preluat de Orange prin două tranzacţii derulate în 2011 şi la începutul acestui an, pentru suma totală de 127 milioane euro, potrivit TechCrunch.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.