STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

Orange a încheiat 2016 cu mai mult de 5 milioane de abonați și afaceri de peste 980 mil. euro

Numărul abonaților operatorului de telefonie mobilă Orange a depășit 5 milioane în ultimul trimestru al anului trecut, perioadă în care a realizat o cifră de afaceri de 259,7 milioane de euro, în creștere cu 3,8% faţă de perioada similară a anului precedent, informeaza Mediafax.

Acesta este al șaptelea trimestru consecutiv de creștere a veniturilor, precizează compania într-un comunicat.

Cifra de afaceri totală pe 2016 este de 986,8 milioane de euro. La 31 decembrie 2016, Orange România oferea servicii mobile și fixe pentru 10.388.000 clienți, numărul de abonați depășind pentru prima dată pragul de 5 milioane din totalul de clienți.

În 2016, Orange a devenit și furnizor de servicii fixe în zona urbană, completând portofoliul existent de servicii de voce şi internet mobil, televiziune prin satelit şi internet fix prin tehnologia 4G cu servicii fixe de internet de mare viteză prin fibră şi televiziune prin cablu.

Serviciile de televiziune prin satelit și cablu, Orange Home TV, au înregistrat în total 333.000 de abonați, cu o creștere de 20,9% în trimestrul IV 2016 comparativ cu perioada similară a anului anterior. Numărul de descărcări și actualizări ale Orange TV Go, aplicația care oferă acces la o gamă variată de conținut, direct pe telefon sau pe tabletă, a depășit pragul de 2 milioane la final de decembrie, în creștere cu 31% față de anul anterior. Numărul mediu lunar de utilizatori activi ai serviciului Orange TV Go aproape s-a dublat în Q4 2016 față de Q4 2015, urmând trendul ascendent de utilizare a serviciilor video pe dispozitivele mobile, prin intermediul cărora utilizatorii se pot bucura de conținutul preferat oriunde.

Compania a continuat investițiile în rețea prin extinderea acoperirii 4G pe principalele drumuri naționale și pe autostrăzile care leagă capitala de litoral și de partea de vest a țării, ajungând la un total de peste 6.700 de localități cu acoperire 4G. Ca urmare a extinderii rețelei și a dezvoltării portofoliului și ofertei de telefoane smart, traficul de internet mobil s-a dublat în 2016 față de 2015, iar traficul 4G a crescut de patru ori. Tendința este susținută și de vânzările de dispozitive conectate la smartphone destinate persoanelor fizice (ceasuri smart/brațări fitness, VR, camere 360, drone, roboți, boxe bluetooth, senzori, proiectoare), vânzări care s-au triplat în 2016 vs 2015

Serviciul Orange Money a ajuns la 16.000 de abonați în câteva săptămâni de la lansare, în noiembrie 2016. Utilizatorii își pot plăti facturile de utilități fără a fi nevoie de factură fizică, pot reîncărca opțiuni PrePay, pot primi și transfera bani instantaneu și în siguranță prin intermediul telefonului mobil, precizează comunicatul.

„În 2017 ne vom concentra pe oferirea de servicii complete de comunicare, conectivitate sporită, susținută de o rețea performantă 4G, oferte avantajoase pentru client și soluții TIC integrate pentru afaceri”, a declarat Liudmila Climoc, Chief Executive Officer în cadrul Orange România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.