STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Telecom & IT-C & Online

Orange extinde acoperirea 4G în peste 1.300 de localități

Orange a extins acoperirea 4G în peste 1.300 de localități, în urma votului din 2016, când clienții Orange 3G şi 4G au ales, prin intermediul aplicației Orange 4G Fun Kit, județele în care compania să prioritizeze lucrările de acoperire, potrivit unui comunicat transmis miercuri, informeaza Mediafax.

În urma lucrărilor din ultimul trimestru din 2016, rețeaua Orange 4G din România este prezentă în 6.723 de localități. În județele și zonele cu grad mare de acoperire, precum București și Ilfov, au fost realizate lucrări de densificare.

Pe lângă localitățile din județele votate de clienți, Orange a realizat lucrări suplimentare de extindere a acoperirii. Investițiile în rețea oferă clienților acces la servicii de internet, contribuind la procesul de digitalizare și determinând reducerea decalajului digital. Rețeaua Orange 4G din România acoperă 97% din populația urbană și 81% din populația totală a țării, precizează compania.

În total, în 2016, Orange a extins acoperirea în 2.200 de localități, pe principalele drumuri naționale, pe autostrăzile care leagă Bucureștiul de litoral și de partea de vest a țării.

De asemenea, anul trecut, Orange, împreună cu CFR, a implementat un proiect-pilot prin intermediul căruia călătorii către Constanța și către munte beneficiau de Wi-Fi gratuit la viteze 4G.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.