STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Legislatie & Mediu de Afaceri, Telecom & IT-C & Online

Operatorii economici vor putea prezenta in cadrul procedurilor de atribuire certificatul constatator emis de catre ONRC in forma electronica

Sursa: www.fonduri-structurale.ro

images (5)Conform unui comunicat oficial, pentru cresterea gradului de operativitate in relatia cu beneficiarii, Oficiul National al Registrului Comertului, incepand cu data de 10 aprilie 2014, a pus la dispozitie serviciul InfoCert in vederea eliberarii online a certificatelor constatatoare si a furnizarilor de informatii din registrul comertului.

Serviciul InfoCert este parte a sistemului informatic integrat pentru asigurarea de servicii online destinate comunitatii de afaceri prin intermediul portalului dedicat.

Documentele furnizate prin serviciul online InfoCert se supun dispozitiilor Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica cu modificarile si completarile ulterioare si dispozitiilor Legii nr. 451/2004 privind marca temporala cu modificarile si completarile ulterioare si contin urmatoarele elemente de siguranta:

  • Semnatura electronica calificata
  • Marcare temporala
  • Watermark (marcaj grafic pe fundalul documentului)
  • Cod de bare

ANRMAP a confirmat prin intermediul unui comunicat oficial ca operatorii economici au posibilitatea de a dovedi capacitatea de exercitare a activitatii profesionale, atunci cand este solicitata in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie publica la care intentioneaza sa participe si prin prezentarea certificatului constatator emis de catre O.N.R.C. in forma electronica, avand incorporata, atasata sau logic asociata semnatura electronica extinsa.

De asemenea, DIPIMM a anuntat ca Oficiile Teritoriale pentru IMM si Cooperatie vor accepta la depunerea documentatiei in cadrul tuturor programelor nationale certificatul constatator cu semnatura electronica emis de Oficiul National al Registrului Comertului de pe portalul ONRC.

Sursa: ANRMAP si DIPIMM

logo

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.