STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, EUROPA

OMV Petrom va explora la mare adâncime în continuare în perimetrele onshore din care s-a retras Repsol

Agenția Națională pentru Resurse Minerale a aprobat preluarea de către OMV Petrom a participației deținute de Repsol în patru acorduri de explorare onshore. În trimestrul doi din 2018, Repsol a informat OMV Petrom despre intenția de a se retrage din aceste concesiuni și părțile au ajuns la un acord, condiționat de aprobarea autorităților, informează Energynomics.ro.

După aprobarea ANRM, OMV Petrom redevine unic titular și operator al perimetrelor de explorare V Băicoi, VII Târgoviște, XII Pitești și XIII Târgu Jiu.

Compania a anunțat că va continua proiectele în derulare și va prelua angajamentele din cadrul acordurilor de concesiune. În prezent, o a treia sonda de explorare este in foraj, la o adâncime de sub 5.000m, după ce alte două sonde complexe de mare adâncime și cu presiune ridicată au fost forate în cadrul asocierii cu Repsol. Investițiile realizate până acum în cele patru perimetre se ridică la peste 200 de milioane de dolari și includ achiziția de date 2D și 3D, precum și forajele amintite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.