STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura

OMV Petrom si Hunt Oil au descoperit titei si gaze in judetul Buzau

exploatare titeiOMV Petrom si Hunt Oil Company of Romania (Hunt Oil) au descoperit un nou zacamant de titei si gaze in judetul Buzau, avand potentialul de a fi cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei. Productia potentiala pe sonda ar putea fi de 1.200-2.100 bep/zi. 

OMV Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei, in parteneriat cu Hunt Oil Company of Romania (Hunt Oil), anunta descoperirea unui nou zacamant de titei si gaze, in sudul judeţului Buzau. Mai exact, zacamântul a fost descoperit in perimetrul VIII Urziceni Est, prin saparea sondei de explorare Padina Nord 1, la o adancime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se afla la circa 7-12 km distanta de zacaminte mature, exploatate de mai bine de 50 de ani.

Estimarile obtinute din testele de productie efectuate la cele doua straturi geologice indica o productie potentiala pe sonda de 1.200-2.100 bep/zi. Investitiile de explorare se ridica la 5 milioane de euro.

„Este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani in zona Munteniei. Anul acesta, am avut cel mai ridicat nivel al investitiilor pentru explorare postprivatizare. Este important sa continuam activitatea de explorare, in conditiile in care 90% din zacamintele pe care le operam sunt mature si au atins varful de productie cu multi ani in urma”, declara Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Explorare si Productie. Acesta adauga ca, in prezent, compania furnizeaza circa 40% din necesarul de titei si gaze al Romaniei.

In perioada urmatoare, OMV Petrom si Hunt Oil vor continua testele pentru a determina potentialul de productie al descoperirii si vor realiza campanii de achizitie de date seismice in regiune.

Compania face precizarea ca descoperirea a fost facuta in cadrul parteneriatului de explorare onshore incheiat in 2010 de OMV Petrom si Hunt Oil. Parteneriatul vizeaza explorarea a doua blocuri onshore: I Adjud si VIII Urziceni Est, operatorul fiind Hunt Oil.

OMV Petrom are o productie anuala de titei si gaze de 66 milioane bep. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual si detine o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW si un parc eolian de 45 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent in România, dar si in tarile invecinate, prin intermediul a circa 800 benzinarii.

In ultimii 9 ani, investitiile pentru modernizarea si consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la circa 10 miliarde de euro. Anual, impactul direct, indirect si indus al OMV Petrom in PIB-ul Romaniei este de circa 5%.

Hunt Oil Company este una dintre cele mai mari companii independente din lume, nelistata la bursa, din domeniul energetic, cu operatiuni in America de Nord, America de Sud, Europa, Australia si Orientul Mijlociu. Compania a forat sonde in toate continentele, cu exceptia Antarcticii.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.