STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare, Politica Energetica, Politici Industriale

OMV Petrom și ExxonMobil au prezentat Guvernului proiectul explorării de gaze din Marea Neagră

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit luni, la Palatul Victoria, cu o delegație a consorțiului format din ExxonMobil şi OMV Petrom, condusă de vicepreşedintele ExxonMobil Development Company, David Cochrane, respectiv de CEO al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, informeaza Mediafax.

„În cadrul întrevederii, reprezentanții celor două companii au prezentat proiectul de explorare a resurselor de gaze naturale la mare adâncime, în perspectiva deciziei finale de investiție”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Premierul Sorin Grindeanu a arătat deschiderea şi susţinerea Guvernului pentru valorificarea resurselor energetice în condiții sustenabile și competitive, având în vedere, totodată, angajamentele Guvernului privind garantarea siguranței energetice. „Investitorii au în echipa guvernamentală un partener serios, care îşi înțelege responsabilitățile: asigurarea stabilității și predictibilității legislative şi a unei fiscalități echitabile, atât pentru mediul economic, cât şi pentru bugetul de stat”, a precizat premierul Sorin Grindeanu. În acest context, prim-ministrul a propus formarea unei echipe interministeriale care să asigure suportul tehnic necesar pentru sprijinirea noilor proiecte energetice cu potențial de dezvoltare în partea românească a Mării Negre.

De asemenea, reprezentanții Guvernului şi ai celor două companii au mai discutat despre oportunitățile din domeniul energetic, pe termen scurt, mediu şi lung, în contextul provocărilor la nivel global. Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a arătat că proiectele de amploarea celui prezentat de ExxonMobil şi OMV Petrom pot contribui la transformarea României într-un hub industrial regional pentru proiecte off shore.

Din partea Executivului român, la întrevederea de luni au mai participat secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, secretarul de stat din Ministerul Finanțelor Publice, Ionuț Mişa, consilierul de stat Marius Nica şi președintele Consiliului de Administrație al Transgaz, Ion Sterian.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.