STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Industrie Prelucratoare, Servicii & Comert & Logistica

OMV Petrom a raportat, în 2016, un profit net de peste un miliard de lei

OMV Petrom a raportat un profit net atribuibil acționarilor de 1,04 miliarde de lei, în 2016, față de valoarea negativă de 676 milioane de lei din 2015, potrivit datelor transmise, joi, către Bursa de Valori București (BVB), informeaza Mediafax.

Vânzările consolidate în 2016 au scăzut cu 10% comparativ cu 2015, la 16,24 miliarde de lei, în principal pe fondul scăderii veniturilor din vânzările de produse petroliere, din cauza unui declin suplimentar al prețului la țiței și a cantităților vândute ușor mai reduse, precum și din cauza vânzărilor mai mici de gaze naturale. Aceste efecte negative au fost parțial contrabalansate de vânzările mai mari de electricitate. Vânzările din Downstream Oil au reprezentat 72% din totalul vânzărilor consolidate, în timp ce vânzările din Downstream Gas au reprezentat 25%, iar cele din Upstream aproximativ 3%.

Profitul înainte de taxe și dobânzi (EBIT) al Grupului pentru anul 2016 a înregistrat o valoare pozitivă de aproape 1,47 miliarde de lei, comparativ cu pierderea de 530 milioane de lei din 2015, când au fost înregistrate ajustări de depreciere pentru active productive din segmentul Upstream, ca urmare a reducerii estimărilor prețului țițeiului.

„Pe baza rezultatelor preliminare și a fluxului solid de trezorerie extins obținute în 2016, Directoratul propune un dividend de 0,015 lei/acțiune pentru anul financiar 2016. Propunerea finală privind dividendul, care va fi supusă aprobării Adunării Generale a Acționarilor din aprilie 2017, va face subiectul aprobării de către Consiliul de Supraveghere”, spune Mariana Gheorghe, director executiv al OMV Petrom S.A..

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.